Monday, May 31, 2010

Kucing hutan ker Bandar ker Subbandar??











alolo sho shweett,kucing ni dok kat hutan tapi bulu mcm kucing yg diraja!haha kucing taukey resort tu..gile sumell...ade 4 ekor semuanye...so kterunk pon maen2 la ngan kuceng tu tp ank pompuan tokey tu cam dgki jer bile kterunk maen2 ngan kuceng die, ..dek kami x curi pon dek!..ko hengat kterunk xbole beli ker..huh! bape renngggeett! harharhar!! Eli tatap lah kau puas-puas!

* abang && kakak saya gelar kan diri mereka "KAMI ANIMAL LOVER"..ohh pleaseeee lah korunk..korunk sayang aq lg bagus! hahaha;pp
loving sangat.... -__-

Picta x sempurna...


ok untuk kau orang tgk la sungai tu yer..harharhar..(ni je yg trmmpu;p)
harharhar seronok jer pg peknek dgn family lah..
makan ikan talapia tgkap sndiri(act ikan tu dlm kolam ko tgkap je lah..)
ikan tu bpak lah besar harharhar puas!
aq xnk citer ap aktv aq sumpah la korunk mls nak bce kan..harhar..
act kamera xde hlang.. so gmbar xdpt nak ambek..harhar..
biar lah pngalamn ni trsemat di dlm igatan ku hahah harkktuih! geli mat,mat,mat..





Sunday, May 30, 2010

tak menyempat nak mngumpat =P

KAWANG-KAWANG nanti saya update blog yer..

kabel bodo mne hilang tah!...
aq tau sape sorok kan mmg kena kaw!...
kabel hilang..hilang kabel SAME JER DEK!

Monday, May 24, 2010

THE RUMPUT

Kumpulan yg bemula dgn 4 org ahli..tibe2 mnjadi 3 sbb sorang berambus g KEDAH...then dtg sini balek hahaha xoxo.
ok full stop xmo citer pnjg meleleh....rindukn the Rumput yg dulu....apa2 ape pon x kesah la kau nk ckp kau da x serasi dgn kami tapi kter still kawan kan.....since mseng2 masok "U" boleh kire bp kali je kte jmpe kot.. serius Rindu gile kat kau la "kayu"..haha kite kan da lame kawan buat pa nk rase janggal plz jgn anggap kterunk ni musoh kau....kami sayang kau laaahh!!<33333

* tu pon klu die bce blog aq ni lah..;DD

After Giant go Nobita!


Hari ni lps pg giant, kawan MENGETEH ajak MENGETEH....pegi la smlm ajak xpg kan...dirunk ambek saya kat Giant mak aq sempat ckp yg kter ni sewel weh...hahahaha Teruskan perjalanan..dan konflik nk memilh tmpat lepak...mmg mnjadi perkara wjib bile lepak ngan dirunk..si arm ni klu da ajk org kluar 2gas plih tmpat soh kterunk last ikot die jugak ;D Fine arm aq dgr la ckp ko sebab rumah aq kat KEDAH kan.....jaoh....;p

Arm: korunk nk lepak mne ni?
Gurl2: da tmbul da isu ni...
Arm: Yelah aq bg kebbebasan utk korng plih...
Gurl2: xkesah lah mne2..
Arm: ha'ah memang sbnrnyer nk lepak kedai dpn giant ni jer..
Arie: (maseh mmbisu..hnyer dgr tawa gelak nyer saje)
Arm: hhaha cepat la kt mne..
Gurl2:membisu seribu bahasa
Arie: lepak dkt yg DOLL TOM YAM tu lah..tp kt depn sikrt..ap ntah name tmpt tu..
Aq: ohh PERIMBUN..kat tepi highway tu...ok2 bes..

tteeeett perbualn tamat..

Sampi sane ketrunk tgk signboard "PERINDU" ok suhailah bukan" PERIMBUN"..tu abah kau punyer restoran! konfiden jer aq ckp perimbun.;ppp. Sesampai je kat sane borak2 lepak. Sampi je nk g toilet...
huh! dgn tndas nyer mcm nk pergi rumahh tok bomoh nyer..wahhaha ko igt bajet toilet 5 setar? ..mengerikan..ngeri xngeri..haha aq tutop je mata blakng da la hutan! ye Eliza klu g tnds die yg beriya msok dulu..tndas ngn jiwa kau da sebatikan ..

ok pstu smbung balik borak2..eehh Jibul pon ade..wah jibul kurus!;P so smbang2 lah...haha
maseng2 menganjeng diri maseng2 haha;p
mcm bese tinjau2 klu ade kucen..ha! ko xley terlepas eliza kucen ttap di sekitarmu!..Ya Allah hnye tuhan je tau cmne muke kau bile kucing tu kat tepi kau..hahah sumpah lawak..pdahl cumel je kucing tu..ap dosa die kat kau weh??WHY??? tapi klu cite psl bf fuh! cover cun doh budak ni! haha ye lah aq doakn ko kawen la ngan lutfi tu yer..da kawen nnti dok mne?? DESA SRI JENARIS?? ker DESA SISWI?Pstu bukk gerai martabak ok?...hahah yang si Arm memekak dendang lagu HEPI BESDAY KIMORA STYLE katernyer.. caer taek tlinga aq dgr ...dgn Arie nyer yg lyn nasi dging merah smpi peluh2 hahaha lwak2 Jibul dgn air skyjuz nya saja hahaha! hadoiii la korunk ni..da2 aq xsuke shiiitt gile korunk citer pasl budak OBAMA TU!!! bodo! gelii!

p/s: Xpe la arm aq xkesah ko nk ckp ap pon tntg kejauhan rumah aq..yg pntg korunk msti nk pickup aq jugak sebab korunk xbahagia klu xde aq!!hah!(tp agk touchscreen jgaklah);p

* arm laen kali nk isi mnyak cek ye tmpat isi kat mne..xla kene perli ngn bangla tu..ayat azimat.."sama ja dek!" (gelak guling2)







Best day ever...






ok gmbr di atas mninjukkan semalam saya jalan2 dgn kawang2 U saya. Dirunk rndukan saya tu yg sebok nk jumpe..haha gedik ko su!;pp so we had a lot of fun n maen kat Cosmo world tu..haih terpkse melabur kan wng sbnyak RM37 hengget hnyer untuk main bnda yg pusg dan mmbuatkn aq nk muntah hijau..hahah
xkesah lakn sbb dpt jmper dirunk && oh ya kterunk enjoy gle semalm...tp lg bes klu bdk laen pon dpt 2run kan...=[..its ok lah mngkin korung ade hal or mybe malu ek nk kluar kan kami..takot Skandal katenyer..ahhahaha tolong la...=D

* Kawan2 Kajang sory semalm xdpt lepaking ngan korunk penat sgt..muntah hijau hehe nnti
kter kuar tau! =)









Sunday, May 23, 2010

EXITED!!



OMG! OMG! wahh aq suke aq suke!!! heheh Shahir menang!! aaahhh saya suka gile kat die ok!
Tahniah ok Shahir!! oohh sangat gile kan die!! hahaha;ppp

*Bling2 gle aq xtido mlm time Shahir nyanyi lagu Kebahagiaan Dlm prpisahan! sumpah aq cair...

Friday, May 21, 2010

xtercapai akal kau!

  1. siap2kan dokumen pntg 4 my ptpTIPU.(awal lg besok nk msok bru aq bwat muahaha;p)
  2. buat tabung sndiri kumpol duit lah mngkok!(mne nk cekau duit nnti oi..)
  3. ke Genting yg jd ke xjd tu..(kjg pon bolleehh)
  4. need to work out..smgat tgk the Biggest Loser! haha klu dirunk bole knp kte x rite?
  5. back to my healthy diet..cam jd jer..harktuiihh!
  6. mak nk seluar baru .
*misi yg perlu dicapai(xcapai lantak kau!)


Xsuka punya suka..

Saya x SUKA awak!!

Tapi kenape saya SUKA awak??

tibe2 saya SUKA awak??

bile saya SUKA awak..?

Dulu saya xde lah SUKA awak sgt..

Saya mane ade SUKA kat awak..

saya biase2 je dgn awak...

Awak mesti xSUKA saya

sebab saya bukan SUKA awak..

Tapi saya SUKA kat awak lah!;p

hehe....

Thursday, May 20, 2010

KONDISI SAYA STABIL!

Yer msti ade yg trkejut yer bile tgk saye pnye tajuk ni ye..tapi jagn risau ye(da mcm ckgu Hanifa la pulak yer2..haha).0k serius Suhailah!nk bgitau pd Eli,Arm & Arie..muke aq selamat!!muahaha muke saye xtmboh ape2 ok!haha toilet petronas bodo tu aq xnk masok lg weh.

Sumpah ngeri.Bak kate eli ngeri x ngeri. Kuar dr blek air ade lipas giant merayap kat ats kapala saya..geli mak nyah.
Pstu aq mnjerit sakan la..yg dirunk bole gelakkan aq.Korunk tau x aq pnyer doa hrp2 muke aq xtmbuh bulu ker, sesungut ker korunk tau x!..huh! Tapi saya blagak macho la kn ckp xde pape...haha mse tu hanya tuhan sajelah yg tau aq balik tros cuci muke sapu segala minyk kot.

Ahah! muke aq ok je la Arm! xde kuar pape pon! Klu ade Mirakhojah die mesti da tenangkan aq dgn dakapan die hahah haarkhhtuih!!Pale hotak ko suhaila! mmg konfem Mira rase nk tunjal pale aq pasni...(tp dlm hati myra brbunga haha) oh Myra..! muahahaha ko igt lg x ayat" aq cntakn die sampi mati weh!" setiap jantan yg ko kapel ko gune ayt tu..hahaha;p

*yela eliza ko mmg shumel tp shumel lg kucing tmpang tu ok! full stop! muahaha!

p/s: Susue,Eliza & Myra, tali pusat kterunk same bentuk sbb tu kite dr dulu sherashi bershama kan syg2ku..

SELAMAT HARI JADI!!



HAPPY BIRTHDAY TO...
NUR FARA ALIAA MOHAMMAD!!
SWEET 19 ..
SEMOGA PANJANG UMUR && MURAH REZEKI OK!
<333


Wednesday, May 19, 2010

smile =)

mereka juga buat saya senyum selalu walaupun ade yang mmbuat saya saket hati tp itu semuakan lumrah hidup..haha..;p oh ya! of coz saye rndu Ain Was & roomate saya jugak! Fara lili & Fiza Pijot!

Tuesday, May 18, 2010

kebestsetan sahabat ;D



peeessss: eliza,myra@we,alyaa,arm,arie,apies,<3
sebab mereka sentiasa ade...
arm de dlm gmbr sbb die tukng ambik,myra xde sbb die lyn @we.hehe die kt kedah so xde dlm gmbr okie!;p

sahabat kapis

rakan aka kacip...time kaseh yer jemput saye td...
sory yer saye siap lmbt td..heheh
klu org tnyer benda yg paling bhgia dlm dunia ni ap?
aq jwb kacip2 fatimah dan kacip jantan saya!haha
kedai yg korunk bwk tu mmg bes..walupun bkn tepi tasek chini...tapi sumpah best..
dpt dgr suara saleem celup...
part paling aq suke time kucing tu...seyes kucing 2 cumel tp aq xtau knp eliza mcm kene rasuk
klu jmpe kucing..hairn..pdahal dulu bkn ker ko ade kucing name KASSEM?ker tu itik ko?
hahaha..
ko jgn maen2 eliza kucing bwk kacip die kepung ko baru tau..hahaha;p
hehe sgt best dpt brtemu anda rakan! nnti kter kuar lg...
p/s: saye nk lyn lagu anggun bole?;p

TANYALAH SAYA SAMPAI MUNTAH =)

layarilah...
www.formspring.me/suemokhtar
sebarang pertanyaan saya jwb ngan jujur..haaarrkkhtuih!

mmmuuaahh!

Bihun sup kering..

yuhuuu!arini dok rumh jer,xde bnde nk wt..sprti biase krje prtime sntiase mnanti..bgun pagi2..hehe pg ker suhailah oi klu tido pas suboh!haha bukn ap ade prbncangn tntg petai mlm td..korunk teka la ye saye bgun pukol bp..heheh;p ok2 smbun yer, 2run jer bju nk kne jemur brbakul..huh! thnx ma sebb tggal hadiah untk ankmu ini..
k pas jemur, prot kluar plak lagu seri meresingkan,,haha..msok dapor la tp jgn hrapla nk kluarkan blacan,batu gling,cili padi..apa ko igt aq nak masak gulai ker..xde mknenyeer..maaa lapor...
thanx god ayh kol n tnyer ank2nyer nk mencekik ap..yes! wink2..ayah mihun sup satu!
so ayh pon beli la satu untk anknyer kn...tp rezeki x mnyebelahi bile sup tu tumpah!
mahahhhhaaa...laporrrr..ayh trtumpahkn sup saya..lapar pnyer psl mkn jer la bhuin suo tnpa sup tu...ade je tggal saki baki mkn je lh..=(..ps2 ayh ckp amek span basoh pggan tu lap ps2 perh balik...herrmmm mmmg perfect la bpak aq ni..hahaha..mmg la ayh ni..
tensen aq nseb xde BP haha;pp

Monday, May 17, 2010

Hati saya kene curi!

saya punya!;p

p/s: I luv u shahir<3

money comes & go...=(

haaaa..duit saya hmpir susut ni..sape mau tanggung..tu la suhailah mama awak soh cri kejer xnk..
nk jln2 je kjenyer..toing2!..hehehah ma klu adik bsoh pingn ngan kems umah bole bg duit? ngeeee;p please........=D(muke yg nk kne pnyepak..)
ayh ade cakp kat giant ade kje kosong nk ?..huuuuh xtau la papa oi...ps2 ayh ckp cmni..ko kan hafal lagu tema giant g je la kje konfem dpt..ahhhhaaa! ayh mmg la bpk mithali..;p
tp xrase nk kje la..dulu jer saye smgt nk kje cari duit tggong ank laki lg..harkktuih! la..haha;p
patut ker saye bekerja ni....hadoii mmg la dlm hati ade taman..

BARU PUNYER..

SUHAILAHMOKHTAR
Pendatang dgn izin baru..
Uitm Perak
Diploma in Accountancy
Saya budak baru blajar
klu salah diam sudeyy..;p
;PP
p/s: oh lupe kpd kwn2 yg mnyokong..eliza,myra,arm,arie&& others..