Friday, July 30, 2010

Alang-alang kat Ipoh






haha adah alang-alang kan..first gambar mencaritakn segalanya..penat kterunk nak menuggu mamat2 tuh shoping....kalah kami..
ok lepas habis melawat kan yg kaum hawa dicampak sebentar di Jusco..sebab kaum adam nak semayang jumaat...apa lagi nyah hoi...soping sakan lah...padahal dompet klu bukak kluar kupu2 jer..beriya lebih..ahah;p
dan pastu dirunk da habes smyang sambung sopin lagi..kali ni time kaum adam la pulakkan nak sopin...sopin lah korunk padahal perut kami da berghazal...

habes je maseng2 yg ade beli baju lah kasut,seluar a.k.a dn lain2..haha payung pon ade..da mcm nak raya..puasa pon blom lgi..klu puasa xpenuh xtau lah..ecece;pp
okie2 lepas tuh kterunk lunch @ makn petang dkt Tasek Raban, Ipoh..perrgghh sedap..air laici die lah...makn ok2 jer..haha..sian ain nak dorian xdpt..da ngidam sgt tuh..hahaha;D xpe nnti kter cari kat bandar U ok...ok fullstop..cerita bakal smbung lagi ok..bye...=))

* oh sebak..terima kasih kawan2 sedaerah....thanx..mane pegi kawan...aq pon xpahm..menyepi TERIMA KASIH...

Survey menyervey...




ok dear, alhamdulillah urusan semua bjln lancar..hari ni pegi lawat rumah ank yatim dekat tambun..dlm 10 lebih jugak la kterunk sampai..
act lawatan sebenar kan dilakukan pd 14/8/2010..first week puasa..
tapi kterunk dtg hari ni nak tgk2 tempat if sesuai dgn aktiviti yg nk dijlnkn lah kan..hee=)

sesampai sane mmg lah Ustaz ngan ummi sgt ramah..so kterunk tnye ap yg patot..gul2 ,maseng da sebak tgk ank yatim tuh..hhuu kawang2 simpan dulu ye air mata tu..haha

insyaAllah klu xde pape aktiviti akn dijlnkn ikot tarikh lah..so kepada BIRO2 sila buat kerja dgn jayanya ya!...sama juga untuk fasilatator...(pssst bile ade meting muncul2kn diri bole? ;p)

Thursday, July 29, 2010

Bye2 Khamis..hai2 Jumaat...

Sorry baru ade masa nak berblogingg u guys..!!;p

ok..sepanjang saya tidak berbloging..kerana apa ya..?

kerana2..assgmnt kau x pikir pulak tinggi bagai kan gunung kina bahulu!..

hari khamis adalah hari yang sesangat penat!..

hari2 laen tuhan saja yg tau..;p

ok hari ni klas stat pukol 10 pagi...(setiap hari kcuali selasa)

mmg x lah klu klas da pukol sapuloh jgn nak pikir la bgun pukol 8 kan..

dan hari ini i trlmbat bgun..naseb baek lah AEIN WAS ketuk bilik..

saya dengan muka yang sgt suci memandg ain dan berkata..

-"nak ap?"
-"wat the h?? kau suhailah!...ko x g klas ke?,,"

ahah hambek kau dgn sdikit kekuatan aq gagah mnerjun katil 2 tingkat tu..superman kot!

haku da lambat-haku da lambat~~haha ...

tapi2 i smpat mandi hokeh..jgn nk predict macm2..kaki nampak? ;p

cerita brsmbung...masuk kelas akaun bersama en O(bkn nme sbnar ;p)..zzzz oh x2 klas die jgn nak zzzz klu zzzz ko sdar2 da kat HEP! hambek!

ok YM tersayang..die ckp mlm ni ade klas costing..lalaaa..exited nieh nk pegi..

pukol 8. 30 melayu ye...itu die ckp bukan saya ckp...

tunggu punye tunggu..haih mane YM ni??

tepat 8.45 dirunk kol ym boleh die kata lupe...haihh...xpe la xmarah pon..naseb baek YM somel..
kan2..sape stuju??hahak;pp

act ym tu sebaya habah aq ok..ohh rindu AYAH! =(

okeh2 teruskan prjlanan....

lpas kelas costing xjd..meneruskan prjalanan ke Psat Islam..wahh calon isteri...gitu..

motif nak dgr ceramah CARA MENANGANI MAKHLUK HALUS....

best gak la..mcm biase sapa nak dok kolej hambek kau rebut stiker...da mcm wrestling da aq tgk...yyang kami2 ni bajet nak menyelit..hape kau hengat bdn masing2 mcm benang baju..?

haa mmg x la nak dpt stiker....then saya n the geng bwat perjanjian lah kat bdak2 junior tu kan..

"sape nak cari sliper korunk yang hilang...bagi dulu kteruk pegang stiker..msti konfem sliper korunk jmpe..KONFEM!"

FEEDBACK : xde sape layn kterunk..ahaha!;p mane x nyer junior2 sebok tarik kolar baju melayu abg2 senior sbb nak stiker...wah2 korunk rncak ye tarik menarik..igt la ` korunk tu kat P.I kot..

ok cobaan kedua pulak...ni taktik kterunk nak dpt kan stiker nieh..semata-mata....

"mari2!..mari dekat mari dekat...SLIKER2! gabungan antara selipar n stiker.."ahaha wat the fish kau orang!..badk2 tuh pndang sinis kat kami..ahah sori dek mungkin kami x dpt nasi lemak free sebab kau orang dah ambekkan untuk roomates sayang kan..!!!;pp
las2 selipar ntah kemane, stker tah kemana...nasi lemak lagi lah..tggal air oren jer..xnak klu laici bole lah...da tuh xkan nak tido ka sini..?balik lah kterunk ke bilik maseng2..bosan aq! =__=

ok malam ni mmg kterunk gelak gila..maklumlah jumaat xdek kelas..ahah;pp
okie penat mahu taip besok2 saya taip lagi okeng....=))

besok JUMAAT nak pg survey rumah ank2 yatim tu...harap sume bjln dgn lancar okie..AMIN..=))

*gambar2 will be update later la ye..kabel problem lah..;)


Saturday, July 24, 2010

siswi perbanyakkan aktiviti..=)





OH..ni2 kumpulan deria keenam dtg...uuu..
ahah sempena pc fair kat Uitm perak..so mereka datg...hensem adi ni tgk dkat2..hahaha act gmbar die bnyak tp ni je yg brjaya lepas masok lappy saya..
(jap2 vokalis die mmg namenye adi kan? ;p)

















ni aktiviti ke-2 pula...
lokasi Dewan sri iskandar(dsi)
mlm ni ade ceramah ldk yg sagt kelam..
pelik sambutan menggalakkan..haha..tp prhatian ye gmbr ni ambil sbelum ceramah bermula..lps tuh
100% fokus nie...behtul x tipu!..(mata juling)
haha...












lepas je hbis cramah...kterunk dpt lah roti jem strawberi && anngur..dan juga air laici..fuuhh
kau ada?haha sumpah blagak ;pp
bangga gile nieh dpt air laici..

Tajuk berkenaan dgn cerita



saya stress!..sebab xdpt balik nie..aahah mcm la ko g beperang dek...ok kali ni saya xdpt balik sbb slalunye dlm sbuln tu sekali say balik..wahhh pecah rekod siott..dlm sebulan nie xbalik..wahh
bring it on bebeh..hahah..
sapa la kan yang xnak balik rindu gile kampung halaman..cewah..kampung sgt..
xpe2 mgkin puasa saya balik kot...ke tak hingga saya berjaya mmbawa balik segulung diploma?

GEDEBUSH! dek ko merepek ap nie..pang kang bau tau...gedik la..nnti saya balik lah kan..ahaha..
;ppp

sbbkan saya xbalik kan so ade la bberapa aktiviti yg dilakukan kat Uitm Sri Iskandar yang bersih lagi indah ni kan..harharhar (wah lama xgelak cmtu)...sory la kawn2 kajang...penat kot kauorang nak bentangkan karpet merah, bunga api, helikopter untk aq..semate2 tau nak jemput kpulangan aq..las2 i x balik la pulak nya...nak nwt cmne..=p

* jgn lupe bayar hutang karpet kat bangla jual karpet tuh..kang ngamuk mintak kawen aq xtau..aq bagi Eliza je kat die nak?? hahaha!!;p

Friday, July 16, 2010

1,2,3...



1. FAMILY..

2. HOME...

3. FRIENDS(sg congkak with love)

*tapi yang no 3 knapa korunk mcm da nak dekat sombong dgn aq..ke perasaan aq je..='(





Thursday, July 1, 2010

perubahan itu hidup!


terimala perubahan
walaupun kita x mintak
ingatlah orang xslalunya layan dengan kehendak kita..
kadang kite xsedar kita dah kecil kan hati orang lain..
nak xnak kena buat muka suka yg teramat sangat....
mungkin ade kebaikan..

*tapi saya susah nak trima jugak! mcm mane??...
cubalah ngek!

ok ingat kata2 ni...suatu perubahan bawa kemajuan
bawa kepada suasana yang baru..
wahh gitu...kalah ahli falsafah!...

happy with my life?? hermm...(dush! kene duku...)
bersyukur lah dek oi!