Sunday, August 15, 2010

Terbanglah rama-rama....



Bye2 rama-rama
pergilah awak berpasangan
Sentiasalah tersenyum dengan dia..
Jangan beri harapan pada kelip-kelip
Dia boleh terbang bersendirian..
rama-rama jangan lupakan kelip-kelip
kita kawan kan...tapi...
Biarkan kelip-kelip mencari jalan sendiri..
rama-rama mestilah berpasangan dengan rama-rama..
Jangan lagi rama-rama bagi harapan pada kelip-kelip
Jangan biarkan kelip-kelip berperasaan sendiri..
Jangan lagi pandang kelip-kelip seperti hendak beritahu sesuatu...
Pandangan yang mmberi maksud tersirat
Tak pe kelip-kelip lepaskan...pergilah...
Jagalah dia baik2..bawa lah ia terbang tinggi...
Ajarlah ia...
Kelip-kelip doakan yang terbaik....
Cahaya kelip-kelip hanya sementara untuk rama-rama..
Be with who makes u smile...and do what makes u happy..

SuhailahMokhtar

terkejotkan..ahaha ok saje nak berpuitis yg xmenjadi org boleh muntah kayak tgk benda alah nie....ni klu ahli sasterawan tgk ni mmg ko kene campak tah kemana tah kan suhailah?...sgt suke pda ayat nie be with who makes u smile
and do what makes u happy...terima takdir dengan redha ok...perjalanan masih jauh..=)
kesian kelip2 =') menangis dalam senyum...

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Berpuasa



SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
SEMOGA DAPAT MEMANFAATKAN BULAN INI DENGAN JAYA DAN SEMPURNA
PERTINGKATKAN DAN PERBANYAKKAN AMALAN DI BULAN YANG MULIA INI..
InsyaAllah...=))

saya sayang die ok.

* sorry elizasarah kasnin anak taufique...saya curi post awak sebab...err,sbb awak xpernah karang ayat macm ni waktu skolah dulu...klu karang cmni msti jd ank murid ksayngan Cikgu Nazri..tapi bm past kan..;pp..hanya tatapn khas dari kawan serapat sbumbung setali pusat saya! xoxo die!(die yg tulis xcaye bace blog die)

saya tahu awak sentap dgn saya sbb saya wish plg last birthday awak.saya bukan ape.saya nk awak ingt setiap patah ucapan saya supaya awak tahu awak laa gf setia saya.klw saya wish dulu bnde tu lamaooooo oke.saya suke lain drpd yg lain.hrp awak tak berkecil hati.apa yg pasti awak tetap sahabat plg baik dlm dunia ini.wlwpun awak pndai saya sikit kurang pndai awak tak pernah nk menjatuhkan saya malah awak sentiasa memapah saya bila saya terjatuh.awak sahabat yg sukar dicari ganti.hati awak sgt mulia.awak mcm emak saya.awak selalu menasihati saya dan awak selalu suruh saya mengumpat dgn awak.eee awak ni mesti masuk neraka tauu.awak selalu ajar saya acc dan math.saya dah slow.awak tetap sabar mengajar saya walaupun saya tahu awak mesti nk hempuk hempuk kepala saya.berani laa.saya gtw yg awak suke topeng.ahahhh.awak lgsg tak kedekot ilmu mcm sesetengah kwn tu.awak tak kesah saya tiru kerja sekolah awak dan tak kisah bila saya mintak jwpn sewaktu peperiksaan dijalankan.wlwpun kite selalu bergaduh awak tidak pernah lekang dgn ucapan maaf.awak tak ego mcm dotdot.awak baik.mama saya ckp awak ini sgt bertanggungjawab dan bersikap keibuan wlwpun awak ank last.eeee ank last tak berguna tauu.nsb laa kwn dgn awk ini ada benefitnya.ahaha btw selamat hari jadi siti suhailah.semoga hidup awak dilimpahi dgn jongkong emas yg byk.mase tu saya org yg akn sentiase bersama awak.ahaha nty dah besar blh jd juru akaun dan saya blh tolg jgekan duit awak.awak harus percayakan saya ok.lg satu saya tak nak kwn awak klw awak tak nak bgtahu sape bf awak.tolong laa dgn saya pun nk berahsia ke bknnye awak couple dgn perempuan.report nenek awak nty.ok yg penting persahabatan kite dpt kekal selamanya.saya tak sabar nk jd jiran awak lalu goda suami awak nty.ahaha awak tak marah kan?selamat ulang tahun ke 19 siti suhailah.saya dah curi rantai pusaka nenek awak.nty datang rumah saya ambik.saya sayang awak tau tau.sweet kn saya?untung awak dpt kwn mcm saya yg baik lg manis seperti gula ni.saya tahu awak akn ckp mcm tu.




yg benar,
eliza kasnin bak kata am

Sunday, August 1, 2010

Gadis itu 19 =)


Si dia yang berumur 19..sape2?..ahah saya lah..ok ucapn untuk diri..
insyaAllah saya cube untuk bersikap lebih matang..berusaha untuk lebih maju ke hadapn
dan memohon yang terbaik dari-Nya..Amin..=))

* Thanx a lot for those yang mendoakan saya..wish saya..
*Thanx to my Bff(harharhar)..eli kau hantar msg plg pnjg yg pernah aq dpt..sgt terharu..simpan smpi bile2..luv u dear..<33

*sorry u guys...gmbar xbnyk n same je sbb xbwk kem la..kazen punye ambik senyap2 ahah;p

coklat kek..yummmy..ahah thanx pd yg mnghabiskan kek ini..


terima kaseh sayang mama && ayah..=)



family kecil saya..sob3 abg2 n kkak saya xde =(


ayah da xsbr nak mkn kek la tuh..;p

eh2 gmbar saya di snap! haha;p

Oh suhailah tahun depan awak 20..no tu da xbole nak turun da...ahahh..xboleh nak jerit2 mintak lolipop da..harhar.. eh2 saya da besar rupenye..huhu bye! -XOXO suhailah-