Thursday, March 24, 2011

Baru keluar dari Gua~


waahhh lamaaaaaanyyyyeeeeee tidak meng"update "kauu wahai bloggggg..
dah bersarang labah-labah sampai buleh buat gula2 kapas! bulleh suhailah bulleh!
eh dulu awal sem kemain update sane sini..
kau gadoh sana,masok blog, kau pergi mana-mana masuk blog..haih boleh kate semua nye nak update..
untung lahh broadband laju bagaikan hali lintar...eh perli ke ap tuh?..
ok2 sepanjang ketiadaan mamy kat persada seni blog ni..eeuw jgn nak mak hayam sgt kau nokk..ermm kau mampu..ahah~

tanggal 18/3/2011 saya telah menyertai satu program anak angkat bertempat di Kg Pasir Gajah, Parit..
sangat seronok.dapat keluarga yang ok..dapat tidur dlm kelambu..kipas tidor hambek kau! sebesar kipas sate tuh..ermm meremang bulu roma aku tahu!
pagi2 dapt dengar ayam kokok fresh2..huuuuh kau mampu dengar?..ahaha;p

Pengalaman siang ikan..aiishh dah tok ketua ckp "ate bile lagi kome nak mencubeee,nnti dah kawen idok leew tau nak menyiang ikan.." errmm yelah tok terasa cabaran kat situ..
jadi kami bersedia dgn jari jemari yang lentik yang baru buat treatment..kuku kilat2..ambekk kau kene buang insang ikan!
ikan kembung xpe jugak ni ikan patin!..dengan lendir2 nye lagi..haiiihhss!
hehe tapi apa2 pun ENJOY!..



haaa tengok kann..macam menyambut kelahiran pertama! eeuuww!..bau jgn cakap lah!..
tuh nmpak isi2 perut ikan yang kami buang tuh...haaiihh lah cobaan-cobaan..kui3

ikan talapia merah~ sedap woo..kasi bakar~kite bakor jeea~~ ermmphh!

peerghh proses membakar ikan..terliur kau!


ikan patin masak tampuyak! sangat sedapppp!
act bnyk lagi mkan,pecal,jantung pisang,gulai pisang(plg suke!)bubur ank lebah,sambal bacang.ayak asam, haishh bnyak lagi lah!


sesi bergambar pada hari kedua..
lai,wawee,lia



saat keterujaan kami nak makan lauk kampung!


yeeaaahhh! kami bangga menjadi FC bidan terjun! tu yang memonteng je kejenye..xkose nak buat kerja yang kita x tau kan..baik bergambar!..kui3! sah klu ade program mcm ni lagi..muke2 wanted ni di senarai hitamkan!

*pelik sikit kan gambar ni cantik..haaa ni gune kem diseleeerrrr...pnjam adik tingkatan 3 tu punye..die ckp "akak gune je lah buat je macam sendiri punya" ai dek tu nyindir ke ape?..naseb tangan kau x kat bahu..haha..THANKS adik form 3..maaplah akak xsempat nka tnye nama awak..sebuk nak bergamborr haaiishh komee gelojoh!
*************************************************************************************


* ini gambar dinner hari tuh..eheh ai pakai kebaya kau!..ayah cakap dah macam orang jual jamu..errmm..maaflah kualiti gambar x berapa bagus macam gambar di atas..
nnti lah kita keje kat kedai mamak kumpol duit beli diseeeleeerr..(dslr) kui3!
untung kau dapat boyfriend budak PHOTO..bulleh guna kamera berkuasa tinggi!


Mereka bukan artis..ahahh mak yang teruja nak bergambar dengan mereka..sbb..lawaaaaa sgt!




Malam dinner dimana Hotel Tropicana dibanjiri manusia yang menyarung pelbagai pakaian yuu
(pipi tembam harap maklum!ni kene sedut2 pakai straw!bru boleh kempis! )

ceritanya gempak mcm nak tayang beribu gmbr..tup2 3 kepiang je kau letak Suhailah?!..kalau kamera pong tak cantik gambar pon x bnyk lah..tgk je lah apa yang ada
ibarat kais pagi makan pagi...kui3!
ok bye!
;D.