Tuesday, October 18, 2011

sempurnakah saya?



salam and hai semua ;)
good day huh?
hehe
ok memandangkan sebentar tadi saya baru baca artikel tentang isu bertudung ni,so saya hanya nak bagi pendapat saya tentang isu ni lah..
oh2 bukan nak mengkritik atau apa sekali pun..
it's just my personal opinion, either you guys wanna take note or not it's up to you..hehe
being a girl is not so hard as what u guys think..
ok susah x susah la kan..kitorang ade "cycle life" kau ada?hew2
tapi Allah s.w.t itu Maha Adil..setiap nikmat yg diberikan ade sebab dan musababnye..
seperti yang kita tahu,bertudung itu satu kewajipan rite?
wokay tapi saya tak mau sentuh terlalu mendalam pasal isu aurat x aurat ni sebab dgn rase rendah diri serendah-rendahnye saya mmg kurang berilmu =) sikit2 tu tau lah ;P

tapi bile kadang2 tu dgr pihak2 yg berkenaan cakp prmpuan bertudung ni harap je lilit leher kepala bagai tapi jahat jugak,bermaksiat jugak, hermm nak marah pun tp mmg ade sesetengah yg mcm tu..kadang sebab diorang nak sorokkan kejahatan yag di buat dgn bertudung..
maknanya mereka dah menyalah ertikan maksud bertudung lah kan..
susah nak menukar persepsi masyarakat, apa yang dilihat itulah yang diperkatakan =/

well wa dulu pun free hair jugak bai, wa pun baru je bertudung bai..lepas SPM wa baru bertudung on off..ap cerr? hahah wa nak kate jahat x lah..sebab buat jahat leps tu nanges..jahat ke tu?

ok back to our topic..bertudung mengikut fesyen? ok i'am one of the girl yg ikut trend tudung..heh =p tak salah kan? cume harus ade batas2nye..bila bertudung kena tutup dada..aurat lengan tu semua xpayh cakp lah kan..HARUS ditutup.

manisnya bila bertudung tapi masih ade lagi aurat yang xtertutp contohnye lengan masih ternampak, kaki masih terbuka..ok angkat tgn siket sape yg lengan masih nampak, kaki masih terdedah?..oh2 SAYA2! +___+

that is why, i try to change my appearance to be a better one ;)..
biarlah apa pon orang nak kata,biarlah orang nak perli biarlah orang nak mengutuk.
sempurnakah mereka? cukupkah iman mereka? bukan tugas kita nak mempertikaikan cara hidup seseorang, cukupkan ilmu didada dulu..hanya Allah yang layak ke atas hambanya =)

kita sebagai manusia ni yang harus mencari kesempurnaan walaupun kita tau sempurna itu xpernah sempurna, but...change your style doesn't mean it changes your attitude..hati kena kasi bersih..ye2 saya lah tu..saya tahu saya dalam proses lah jugak! ;p

ok done..don't get me wrong with this post okay..ianya cuma pendapat yang saya dapat dari apa yg saya dapat..=)
okay take care readers
=)

ok untuk tatapan semua ini muka akak mase semester satu..jgn risau mmg akak awet muda.hew2 ok x ini kesan gmbr yg diambil melalui phone ajee tu nmpak budak2, realiti ya ampunnnn!

haa wa pakai tudung bawal ni sesi tudung yang paling ok lah ni..lepas tu dah senget dah..
sekarang pkai shawl..oh btw saya pernah dpt tittle loner ranger sbb pki tudung bawal..
wat the hack?..ahaha
foinee sayakan tak sempurna
hehe peace =B
;D.





Saturday, October 15, 2011

which one do you prefer?


Good morning readers!
have a great smile today?
baiklah hari ni ai bg uolls biggggg smile..cas2 berangan lah jugak..
post hari ni sengaja nak bercerita psl wedding cakes..
perrghh wa ckp sama lu haisshh..excited tgk deko2 cake yg semakin hari semakin pelik ni..
dulu2 punye kek "selamat pengantin baru Kassem dan Sabariah"
sekarang xtertulis dah..tercacak bunga sejambak ajeeww nmpknye..hewhewhew
ni antara kek yg menarik minat iteww..komen ngalahkan chef wan..haha

alolo sweet sgt kek ni..cantikkan..simple aje dgn taburan bunga..heee bunge tu boleh mkn ke idak..yela dulu2 bunga atas kek tu pon aku nak hambat..JAKUN!



alololo yg ni pon cantik ala cindarella kereta labu kasut kaca errmm tp wrne terlalu soft.
wah2 demand! dull2 pon kau mmpu?...duit beli kek doraemon pon claim balik! =B



haaaa yg ni gmbr pling besar paling kelasss lah!..
sweet jugak tp syg bunga xboleh nak makan...=( eee kau dah kenapa?
=o

ha! haaa ni cantik! comel ade burung dua ekor..sekurang2nye bunga die boleh makan sbb icing kan?..kan2? tlg lah kate boleh? =________________=

ala2 royal kek yg mcm ni anak donald trump punye wedding..kalau wedding ala2 dftar je pon boleh jugak..saya xkate xboleh..tepuk dada tnye sekeliling..ahaha



bunga lagi...


haaa yang ni takat nak jemput 2,3 kwn boleh lah..buat kate jemputan 2ooo nak potong pon nnti sorok2 takut x cukup..haha..tu xtmbh lagi budak2 kompang..budak2 kecik yg berlari2 keliling meja pngantin nak calit2 kek..haaihh
comel je bolh ckp..=p


hahaha the one and only yang saya suke dan minat..simple sweet classic and vintage!
tp deko2 sikit letak bunga rose ats die..haaa cantik! hew2 plg lah bnyk kek bunga aku pilih ni akhirnye jd pilihan..senang..hehe

ok done kritik mengkritik..hehe enjoyyyy!
;D.

Friday, October 14, 2011

i'm back episode 2 =P

okay2 sorry about yesterday..
baru je nak start berblog geng sholleh dan shollehah dah ajak ngeteh..
yelah tak pergi kang kate ai busy lah jaga nenek lah rumah xkemas lah..tapi itulah realiti nyaaaaa
heuheuheu ;B

ok macam mana nak mulakan yeee..
errrmmm arrrrrrrr errrrrrr...zzzzz
ok dah!
eheh kalau nak update pasal raya dah berbulan lepas nye..
oh2 gmbar raya malas nak update la rasenye same je kan
hari ni ai bergmbar depan rumah,family ai semua pki bju sama..weolls semua gelak2 ambik gmbr
then bergmbr pk cik mak cik nenek mok teh pok teh angah alaang...blablabla
errmm kelass kau!

dah tu update pulak psl u life..
ermmmmm zzzzzzzz
eh dah habis final..blablabla

ok apa lagi apa lagi yang kau maukan kaseem?
tada papa..

eh bosan kan kalau bace..heu3 ok x sebenarnye nak sampaikan yg suhailah mokhtar masih wujud dan masih suka menulis blog..
cuma saya xsentiasa depan skrin lah..
eh xde life kau niieehh..jahit mulut dgn benang emas baru tahu...=S

okay saya akan mula merajinkan diri lagi lah lepas ni..saya akan cuba!
bukan janjeey tapi mungkinnn kerkerker

p/s: saya nak cari haiwan belaan baru! bencik ah! =/

i'm back!




alaaaa baru nak update mereka ajak kekuar puleeee
will be update later okiess hehee to be continue!