Friday, December 31, 2010

Dah mula dah~



bile tengok blog2 kawan2 lama semua dah mula mention pasal kawan lama, kisah lama,trajedi buah epal...errmmm memang dah nak masuk musim la tuh..haha

yep2...gileee tak rindu kauorang semua..huishh naseb x nanar je..errmm betul..makin umur meningkat,macam-macam la kita ingat balik..haha ungkit kak, jangan tak ungkit..haha

umur dah 20 kan so kena matang la..aicece..matang tu manalah boleh buat2..penat tahu?.biar jelah die datang sendiri..cepat,cepat lah..kalau dah lambat ikutkan ajelahh..
tapi kalau umor dah cecah 30 tapi merengek-rengek nak masok "toys r us"...kasi kokak je kepala dia..uppss. tak mau2 suhailah guna ayat ganas2...;p

gelak sorang2 bila merancang nak buat reunion kemain gahnye..uhuuu tapi xde sorang bagi respon..haha memang susah la nak kumpulkan ramai2 sebab semua study lain 2 tempat..
alah kalau ada jodoh jumpa la..lek luu!..uih remmpleeu~haha

ex-student SMKSI 4 dedikasi & 5 dinamik saya rindu kamu semua..(ye ke semua?..kah2)
nak list kan nama semua mmg penat...tapi kauorang tahu la sapa budak2 nye kan..kui2..
kebenarannya saya tak lah rapat dengan semua budak2 kelas..tapi senyum2 selalu adalah..
thank you pada kawang2 saya yang ade mention name saya kat blog mereka..wahhh terasa diriku begitu berharga~....aauww! ;ppp

ohh ok kata-kata terakhir~ selamat tinggal dunia pon..eh2 tak2..
selamat tinggal Kajang~
Kita jumpa lagi~ snob2 saya nak mulakan hidup baru di sana(perak) ecece...
Mungkin kita tidak akan ketemu dalam beberapa bulan...snob2
awak mesti merindui saya..snob2.
saya terpaksa pergi......waahh da macam drama da!..ok stop, itu over suhailah haha;p

ohhh bubyeee..
;D.









Wednesday, December 29, 2010

tahun baru kawan lama

Hai uolls..saya pasti anda sedang sibuk untuk memikirkan tentang azam baru bagi tahun 2011 ni bukan? Errmm tahniah pada mereka yang azam mereka untuk tahun 2010 telah pun tercapai..bagi yang tak..cuba lagi tahun hadapan yea..sikijap saja lagi mau tahun depan..ate cobe la yep!..
Ahaha yep-yep insan yang cemerlang dtgnya pada akal yep2!..ahaha ai suke bila johan raja lawak tu buat cmtu..gelak je manjang smpai gusi bernanah..oi gusi benanah eheee sumpah scaryy...ahaha x lah macam kakak kat malee tuuh..dia telah mmbuatkan kami rakan seperjuangan perang mulut atas statement yang AKAK tu bagi..

ok sebenarnye abang japang order air laici, abang2 benefit yang lain order skyjuice..waahh perlu ke skyjuice..kemudian akak malee tu bawak la air skyjuice dgn penuh konfiden mmberitahu kami.."nah dek air laici xde laici"(tapi muke serius)..so kami yang lembab malam tu pndg muke masing2 dan berkata..

ayat 1: haa??
ayat 2: laa air laici xde laici la tapi air laici
ayat 3 : x lah air laici dah habes la tu
ayat 4 : ee mane boleh air laici xde buah nye..cancel je lah..

er'errmm mcm2 ayat kluar agak kecoh la jgk..tapi akak tu berlalu dgn selamba jek..kemudian dtg balik bawak air laici yang sempurna sifat bau dan rasanya..then kami termangu..tercagu tercekam dan segala ter..eh! tadi kate air laici xde..dan skali lagi kakak malee tu berlalu dengan muke selamba....

OOHHHHH taaakkkkkk...kami dah faham..sebentar tadi kakak malee tuh cube berjenaka dgn kami..ok die cube buat lawak!..ngahngah! akak kami rase sangat tak lawak mase tuh sebab akak dah buat kami perang tolak-tolak krusi campak ais merata..ok tipu..hehe..so bile akak tu dah pergi baru la ktrunk gelak..ok kakak tu cube nak jadi ramah..ok la tu!..nnti kterunk gtau org kampung soh dtg malee sbb pelayan die rammmmmahh sgt..ok la tu!

ahaah kenangan bersama rakan2 sebelum balik ke kampus..sebelom tertutupnya tirai 2010..
aduuhh 2010 banyak sangat kenangan yang pahit manis..rasa sayang nak tinggalkan kau lah wahai 2010..semoga 2011 membawa membawa perkara yang baik untuk saya dan anda semua..
2010 banyak membuka mata saya belajar perkara-perkara yang baru..dan 2011 pula memerlukan saya membuka mata lebih besar untuk memahami perkara terbaru..InsyaAllah~
ok bye..
CHOP! kokakola~
miraaaaaaa we miss u a lot!!! xde jodoh nak jumpa..lain tahun yea,,kau boleh tidor rumah aku..x pon rumah cik yam ade~
oouuhh menetes air mata saye~
mira yang tengah gmbr tu ye yang pelahap bagaikan saya..
eliza yang rambut pembaris tu lah.eh2 igt cumel la tu mata sepet2
ooh sayang 2 orang batak ni..errmm ikhlas~ahah;pp
;D.


Monday, December 27, 2010

Tahun baru semangat baru!




new year & new sem kawang-kawang!
selamat menempuh tahun baru dunia baru serta azam baru!
yang berazam dari tahun tahun lepas tuh boleh lah bwak ke thun baru ye..
tunaikan lah ap yang x tertunai..yee
semoga tahun baru ni menjadi lebih baik dr tahun yang sebelum ni..okenggg
love yuuuu <3<3<3
;D.

Thursday, December 23, 2010

pintu exit warna hijau

kalau anda tgk wayang mesti ade tulisan exit tu kan?..hehe warne hijau kan..hehe saje motif aku nih..bukan ap pon..haha tp xdpt tgk tron 3d..sob2..tu cite dr zaman bapak ai lagi..haha;pp


kann kita kalau klua mesti bertiga je..haha enjoy tgk cerita hantu kak limah!..tercampak popcorn sebab lawak sgt..haha ok tu over..



oh2 ni gmbar saya kluar dgn best buddy saya..hehe mase ni ade konflik dgn band boy benefit..hahaha!..elijah aku amek gmbr ni senyap2 xpyh nak saman lah!..haha lebiu..
gado2 nak kate manje x jugak nak kate gado2 ganas pon x jugak..ahaha propaganda lebih!
naseb mase amek gmbar ni xde org halau..hahah!
;D.

Ngangkung with love~

wahh sadis btol tajuk post ai kan..hahah
yang penting dpt jumpe abang jakun beli air coke pakai straw sambung2..bang nak buat KLCC ke?..hahah;p


selongkar2 kot2 jumpe harta karunn untonglah boleh tgk ngankung 3D! haha mslhnye ade ke?

hiiissh gmbr gegar lah..."kak jgn senyum besar2 tu ade sumting kat gg..haha ok gurau2"

hasil terbaik haha baik ke?..okeeng lahhh..same x muka? benci org slalu ckp saya kakak..huh!


heheh tgk midnite movie kannn tgh2 mlm tgk cite hantu mmg cari pasal...errm ap2 pon enjoy kluar bertiga jep..kah3! <3
;D.

jom main masak-masak..



terkejutkann..??bahaha ni bukan baja nak buat tanaman ke ap ke eh..haha ni usaha dlm mempertingkatkan mutu kualiti masakan..haha ok kacang ni terover cook sbb leka sgt tgk sinetron..hahah sori2 x buat lagi..selalu x mcm ni ok je betol x tipuuuuuu laaaaaa....


hambek kau! hitam kann?..wakaka sory la cite sinetron tuh layan habeess hahah ok ai x buat lagi..kesian kacang ni naseb die kat tong sampah..

uuuu saya gilak sukak ini masakan! hah nmpak mcm ap je kan..eh kau jgn nak mcm2 sedap lah! setelah behempas pulas goreng kacang. (kcang hitam aku da buang);p
lepas tu saya masak sayur pulak..hahaha..ok gmbar sayor xbole nak masok kan sebab LAWA sangat..haha

post ni saje2 ja tau..bukan nak tunjuk yg ai tau masak ke baru blaja masak ke..tp wanita haruslah pandai masak walaupun kau tau mask telor jep..heheh lama2 pandai lah..campak sane sini jadi jugak...tapi jangan lah kau cmpak habes semua sampai batu lesung,pisau lipat pong ade dlm kuali..tu nak membonoh namenye..hahah ok enjoy...=)
;D.




Friday, December 10, 2010

tiada guna


apa guna ade bb tapi x boleh gune..
apa gune ade laptop klu xboleh guna..
hehe chop!
ai pnye bb x byr lgi..tu lembab nak update blog..
kaannn..bosan....
haha tu lah slalu ckp dgn org "henfon xde kredit cmpak je lombong!"
kan dah da betepek kat muka sndiri..
elehh nnti ai byr lah! mals je nak g celcom center tuh..haha
errrmmm nasebb lah tgk je la modem tu..nak digoreng xboleh.
eh2 kau..
ok bye.

p/s: bb broadband tau..ai xmmpu pki berry hitam..haha;ppp
;D.

Sunday, December 5, 2010

maintain!




Susah la...
orang da tegur...
hadooii tengok sama je....
hissshh xbole jadi ni..
harus berjuang!..cargas tuntas!
ok done here..
;D.

this is my new icon, selepas je abes post saya akan letak face ni..later u will figure it out..> ;D.

Friday, December 3, 2010

ai dah lama nak post tp ai malas jep..


Tajuk kita pada hari ini ya anak2..haha xde makne nye..saya sukak pakiaq jubah..ni gambar sempena hari raya haji harituh..kann orang lain da balik haji dah dpt haji mabrur kau baru nak letak..mmg lembab IT..
sebab ape ai suke pakiaq jubah sebab boleh nampak tinggi mcm gergasi.boleh nampak ala-ala minah arab..tinggal ai x pki purdah je..wahh jgn nak minah arab lah suhailah! ye saya sedar saya darah kacukan bugis cmpur kemboja campur arab timur siket..jgn lah dengki..ei yu! oh x2! klu dah sumbat tempe hari2 kacukan abah kau! ye lah org melayu sudah! puas hati?!

ok2 taip balik.kan orang tgh batak nak pki jubah..jubah ni je lah ulang2 dah jubah dpt free pki je la!ahah xkesah janji ai suke nyah...

lepas tu kan..saya saje je edit gambar ni bia kasi tutop2 siket kan background studio tuh..perrghh studio tau jangan main2..YELAH TU!..da suroh jurufoto xdak sijil pi amek gambaq lagu ni la hasilnya...habes semua bakul2, rak kasut, motor capok semua nak pi masok gambaq! ah sudah loghat utara dah mai dah..ai mmg suke cmpoq2 ni..kata SATU MALAYSIA..

ngah3! itu sebahagian je tu sebb motor abe ambo lah..ah sudoh klate pulok beghak nieh..ahaha xmo2..jgn suhailah moto tuh sgt berjasa pada kau..xde moto tu kau xxdpt pg koko mse kecik2 dulu,xdek moto tu xde kau nak pegi rumah kwan kau nak melepak ambek2 gmbar..wah sanggup...sebab moto tu lah kau dpt beli sarapan untuk menampung adik beradik kau..adik bradik?..ahh xde maknenye kne buli beli sarapan adolah! sebab aku adik aku tau lah...kahkahkah
errmm mesti abang ai bangga kalau baca sebab puji motor berkuasa tenuk 150 cc die kahkahkah!

hehe ok end of the story kamek sukak bila pakai jubah,mama belikanlah anakmu ini jubah lagi(sejuk perut ibunda ku)perghh ampu jgn x ampu...
tapi saya pakai untuk hari2 tertentu je lah..tak kan jogging pon jubah..parah2 anak mokhtar nie..=))


Sunday, November 21, 2010

Hai adik abang kakak



*muka khusuk baca buku fairy2 versi tebal punya..~
bunuh3!gadoh3!

ok Suhailah,,..go! maki hamun versi sopan cepat!
Hai abang kakak adik, kan saya da cakap jangan macam2..
hai abang kakak adik, kan saya da cakap jangan buat bukan2
hey mana pergi otak anda?
saya xsuke lah bila arang dah menjadi abu
bila Cinderella tuka jadi orang suruhan
bila Snow white dibuang ibu tiri
bila Princess Fiona tuka jadi HULK..hulk??
bila rambut Rapunzell dipotong ahlli sihir jahat..
heeee! xsuke lah! anda,anda dan anda pun x sukak kan?..
xnak kan..propa lebih lah anda semua ni..
sabar je lah dengan anda ni!
jadi renung2kan selamat beramal~~

Saturday, November 20, 2010

out of words!



eerrrr,,
ntah...
eerrrmmm..
huuuhh
ffuuuhhhh
eh2 kau boleh jalan lah!
jangan keluarkan ayat yang kau sendiri xtau maksudnya!
jangan nak berlagak mcm kau ibarat lahir kat rumah atas bukit!
jangan berlagak mcm kau adiwira penyelamat dunia
jangan berlagak macam kau saintis terhebat
jangan berlagak yang kau tuh mcm pinang di belah dua
jangan berlagak macam kau pelajar yang ditaja blajar luar negara
jangan berlagak macam kau tuh sempurna
jangan berlagak macam kau tu cukup ilmu
jangan! jangan sesekali sikap macam tuh.
risau,risau,risau,risau...
tapi masih boleh tersenyum..=))



luahan hati xperlu dirasa.

Sunday, November 14, 2010

Sudah berbulan lamanya!


saya cuma nak pos ini sahaja sebab ini sgt penting dalam hidup saya!

HAPPY BIRTHDAY SAHABAT!!!
BUCUK BASIN HAMES HANYER..
KAU TETAP MAK SAYANG!
untuglah..yee..


Yang berumaur 19 tuh bukan aq tau..tuh2 yag muke cm kucen siam tu...haa??..aha maap lah gmbar aq terrrrbesar sket dr kau sbb aq suke gmbr kite ni nampk suci di mlm hari..kannn alah aq tau kau sukekan..??ahahah APIS XTAHU LAH TUH! dgn sebutn beberapa kali..
seehh kau da besar rupenyer..maaplah aq dah lama x update blog ini..bukan apa kalu dah duduk kat ceruk phm2 jelah..laen lah klu duduk kat condong..condong??ahah..weh! kau skrung dah besar muke pon da macm asuarairai..dah boleh kawen dah...sumpah rindu kau..nnti kita berjumpa layan lagu beyonce "assalamualaikum", joget tarian basuh kain, reka lagu ray mcm2 lg lah keje kotor kite bwt ok?..eeeii awak jht ajar kite bukan2...eh2 nak tau x dlm bnyak2 kawan yg kite ade..awak lah yg paling.....err baik?..errmm jgn lupe diri ok..sntiasa jd yg terbaik ok dlm hidup!..igt x mase kite penah gadoh dulu?..sian awak smpi nak kluar dr group kite yg "popular" tu..tapi benda xsama klu xde awak kan..heheh sedih..
saya xboleh nak tulis ayat mcm novel sbb..kite bkn cmtu doh!..aha lu rempit bai mne main ayat jiwang ye ak?..ok lah bai wa ucap HEPI 19 OK! lu jgn nak rase besar sgt..dok umah ngan mak lagi kan?..ahaha akhir kata LU GUA mira abg2 Benefit tu kwn sampai mati!..LOVE LALAMILK..

Saturday, September 11, 2010

Hoi raya datang lagi!

heh exitednye budak nie...sampai kluar kepak...haa jum2 beraya kutip duit raya...;pp

uuiihh mulutku penuh dgn makanan sahaja..ha makan2 mkn bnyk2!

uuu gaya raya gitu...

amboi kak..jgn nak exited sgt la dpt duit raya..taun depan xdpt da..

wajah abng long saya bercahaya..iman kiutla tuh bwat muke tekejot...heh..

mai2 bju lelong..!

The Mokhas~ uuu.. =D

alolo 3 adek2 ni..

alah iman nak tunjuk loving konon muahaha;p


keluarga kecil saya..=)

muahaha(glak puas gmbr dpt upload..akhernya..)
ok2 saya tahu lama saya x update blog..sebab..heh xpyh tahu la yak..
jemput2 lah tgk gmbr yg xseberapa ni..gmbr2 teruja bila berhari raya..
heh kau mcm budak2 lah..ahah saya xkesah..saya mseh dpt duit raya...harharhar;p

SELAMAT HARI RAYA SEMUA & MAAF ZAHIR BATIN OKIE ;D




Saturday, September 4, 2010

saya nak update blog lah!

HUUU...knape nie...kau orang..saya nak ltak gmbar yg sgt bnyk kat dlm blog ni x ngak bisa dong...
ngapain??...gila lambat lah bile nak msok kn gmbr..saya akan cube yg terbaik untuk ltak jugak..
peduli hape akuh!..ngahh3..2gu saya nak update gmbr English in Ramadhan tuh...seronok tgk gelagat anak2 yatim tuh....sabar ek...(dlm hati??..) ;DD

Sunday, August 15, 2010

Terbanglah rama-rama....



Bye2 rama-rama
pergilah awak berpasangan
Sentiasalah tersenyum dengan dia..
Jangan beri harapan pada kelip-kelip
Dia boleh terbang bersendirian..
rama-rama jangan lupakan kelip-kelip
kita kawan kan...tapi...
Biarkan kelip-kelip mencari jalan sendiri..
rama-rama mestilah berpasangan dengan rama-rama..
Jangan lagi rama-rama bagi harapan pada kelip-kelip
Jangan biarkan kelip-kelip berperasaan sendiri..
Jangan lagi pandang kelip-kelip seperti hendak beritahu sesuatu...
Pandangan yang mmberi maksud tersirat
Tak pe kelip-kelip lepaskan...pergilah...
Jagalah dia baik2..bawa lah ia terbang tinggi...
Ajarlah ia...
Kelip-kelip doakan yang terbaik....
Cahaya kelip-kelip hanya sementara untuk rama-rama..
Be with who makes u smile...and do what makes u happy..

SuhailahMokhtar

terkejotkan..ahaha ok saje nak berpuitis yg xmenjadi org boleh muntah kayak tgk benda alah nie....ni klu ahli sasterawan tgk ni mmg ko kene campak tah kemana tah kan suhailah?...sgt suke pda ayat nie be with who makes u smile
and do what makes u happy...terima takdir dengan redha ok...perjalanan masih jauh..=)
kesian kelip2 =') menangis dalam senyum...

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Berpuasa



SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK
SEMOGA DAPAT MEMANFAATKAN BULAN INI DENGAN JAYA DAN SEMPURNA
PERTINGKATKAN DAN PERBANYAKKAN AMALAN DI BULAN YANG MULIA INI..
InsyaAllah...=))

saya sayang die ok.

* sorry elizasarah kasnin anak taufique...saya curi post awak sebab...err,sbb awak xpernah karang ayat macm ni waktu skolah dulu...klu karang cmni msti jd ank murid ksayngan Cikgu Nazri..tapi bm past kan..;pp..hanya tatapn khas dari kawan serapat sbumbung setali pusat saya! xoxo die!(die yg tulis xcaye bace blog die)

saya tahu awak sentap dgn saya sbb saya wish plg last birthday awak.saya bukan ape.saya nk awak ingt setiap patah ucapan saya supaya awak tahu awak laa gf setia saya.klw saya wish dulu bnde tu lamaooooo oke.saya suke lain drpd yg lain.hrp awak tak berkecil hati.apa yg pasti awak tetap sahabat plg baik dlm dunia ini.wlwpun awak pndai saya sikit kurang pndai awak tak pernah nk menjatuhkan saya malah awak sentiasa memapah saya bila saya terjatuh.awak sahabat yg sukar dicari ganti.hati awak sgt mulia.awak mcm emak saya.awak selalu menasihati saya dan awak selalu suruh saya mengumpat dgn awak.eee awak ni mesti masuk neraka tauu.awak selalu ajar saya acc dan math.saya dah slow.awak tetap sabar mengajar saya walaupun saya tahu awak mesti nk hempuk hempuk kepala saya.berani laa.saya gtw yg awak suke topeng.ahahhh.awak lgsg tak kedekot ilmu mcm sesetengah kwn tu.awak tak kesah saya tiru kerja sekolah awak dan tak kisah bila saya mintak jwpn sewaktu peperiksaan dijalankan.wlwpun kite selalu bergaduh awak tidak pernah lekang dgn ucapan maaf.awak tak ego mcm dotdot.awak baik.mama saya ckp awak ini sgt bertanggungjawab dan bersikap keibuan wlwpun awak ank last.eeee ank last tak berguna tauu.nsb laa kwn dgn awk ini ada benefitnya.ahaha btw selamat hari jadi siti suhailah.semoga hidup awak dilimpahi dgn jongkong emas yg byk.mase tu saya org yg akn sentiase bersama awak.ahaha nty dah besar blh jd juru akaun dan saya blh tolg jgekan duit awak.awak harus percayakan saya ok.lg satu saya tak nak kwn awak klw awak tak nak bgtahu sape bf awak.tolong laa dgn saya pun nk berahsia ke bknnye awak couple dgn perempuan.report nenek awak nty.ok yg penting persahabatan kite dpt kekal selamanya.saya tak sabar nk jd jiran awak lalu goda suami awak nty.ahaha awak tak marah kan?selamat ulang tahun ke 19 siti suhailah.saya dah curi rantai pusaka nenek awak.nty datang rumah saya ambik.saya sayang awak tau tau.sweet kn saya?untung awak dpt kwn mcm saya yg baik lg manis seperti gula ni.saya tahu awak akn ckp mcm tu.




yg benar,
eliza kasnin bak kata am

Sunday, August 1, 2010

Gadis itu 19 =)


Si dia yang berumur 19..sape2?..ahah saya lah..ok ucapn untuk diri..
insyaAllah saya cube untuk bersikap lebih matang..berusaha untuk lebih maju ke hadapn
dan memohon yang terbaik dari-Nya..Amin..=))

* Thanx a lot for those yang mendoakan saya..wish saya..
*Thanx to my Bff(harharhar)..eli kau hantar msg plg pnjg yg pernah aq dpt..sgt terharu..simpan smpi bile2..luv u dear..<33

*sorry u guys...gmbar xbnyk n same je sbb xbwk kem la..kazen punye ambik senyap2 ahah;p

coklat kek..yummmy..ahah thanx pd yg mnghabiskan kek ini..


terima kaseh sayang mama && ayah..=)



family kecil saya..sob3 abg2 n kkak saya xde =(


ayah da xsbr nak mkn kek la tuh..;p

eh2 gmbar saya di snap! haha;p

Oh suhailah tahun depan awak 20..no tu da xbole nak turun da...ahahh..xboleh nak jerit2 mintak lolipop da..harhar.. eh2 saya da besar rupenye..huhu bye! -XOXO suhailah-

Friday, July 30, 2010

Alang-alang kat Ipoh






haha adah alang-alang kan..first gambar mencaritakn segalanya..penat kterunk nak menuggu mamat2 tuh shoping....kalah kami..
ok lepas habis melawat kan yg kaum hawa dicampak sebentar di Jusco..sebab kaum adam nak semayang jumaat...apa lagi nyah hoi...soping sakan lah...padahal dompet klu bukak kluar kupu2 jer..beriya lebih..ahah;p
dan pastu dirunk da habes smyang sambung sopin lagi..kali ni time kaum adam la pulakkan nak sopin...sopin lah korunk padahal perut kami da berghazal...

habes je maseng2 yg ade beli baju lah kasut,seluar a.k.a dn lain2..haha payung pon ade..da mcm nak raya..puasa pon blom lgi..klu puasa xpenuh xtau lah..ecece;pp
okie2 lepas tuh kterunk lunch @ makn petang dkt Tasek Raban, Ipoh..perrgghh sedap..air laici die lah...makn ok2 jer..haha..sian ain nak dorian xdpt..da ngidam sgt tuh..hahaha;D xpe nnti kter cari kat bandar U ok...ok fullstop..cerita bakal smbung lagi ok..bye...=))

* oh sebak..terima kasih kawan2 sedaerah....thanx..mane pegi kawan...aq pon xpahm..menyepi TERIMA KASIH...

Survey menyervey...




ok dear, alhamdulillah urusan semua bjln lancar..hari ni pegi lawat rumah ank yatim dekat tambun..dlm 10 lebih jugak la kterunk sampai..
act lawatan sebenar kan dilakukan pd 14/8/2010..first week puasa..
tapi kterunk dtg hari ni nak tgk2 tempat if sesuai dgn aktiviti yg nk dijlnkn lah kan..hee=)

sesampai sane mmg lah Ustaz ngan ummi sgt ramah..so kterunk tnye ap yg patot..gul2 ,maseng da sebak tgk ank yatim tuh..hhuu kawang2 simpan dulu ye air mata tu..haha

insyaAllah klu xde pape aktiviti akn dijlnkn ikot tarikh lah..so kepada BIRO2 sila buat kerja dgn jayanya ya!...sama juga untuk fasilatator...(pssst bile ade meting muncul2kn diri bole? ;p)

Thursday, July 29, 2010

Bye2 Khamis..hai2 Jumaat...

Sorry baru ade masa nak berblogingg u guys..!!;p

ok..sepanjang saya tidak berbloging..kerana apa ya..?

kerana2..assgmnt kau x pikir pulak tinggi bagai kan gunung kina bahulu!..

hari khamis adalah hari yang sesangat penat!..

hari2 laen tuhan saja yg tau..;p

ok hari ni klas stat pukol 10 pagi...(setiap hari kcuali selasa)

mmg x lah klu klas da pukol sapuloh jgn nak pikir la bgun pukol 8 kan..

dan hari ini i trlmbat bgun..naseb baek lah AEIN WAS ketuk bilik..

saya dengan muka yang sgt suci memandg ain dan berkata..

-"nak ap?"
-"wat the h?? kau suhailah!...ko x g klas ke?,,"

ahah hambek kau dgn sdikit kekuatan aq gagah mnerjun katil 2 tingkat tu..superman kot!

haku da lambat-haku da lambat~~haha ...

tapi2 i smpat mandi hokeh..jgn nk predict macm2..kaki nampak? ;p

cerita brsmbung...masuk kelas akaun bersama en O(bkn nme sbnar ;p)..zzzz oh x2 klas die jgn nak zzzz klu zzzz ko sdar2 da kat HEP! hambek!

ok YM tersayang..die ckp mlm ni ade klas costing..lalaaa..exited nieh nk pegi..

pukol 8. 30 melayu ye...itu die ckp bukan saya ckp...

tunggu punye tunggu..haih mane YM ni??

tepat 8.45 dirunk kol ym boleh die kata lupe...haihh...xpe la xmarah pon..naseb baek YM somel..
kan2..sape stuju??hahak;pp

act ym tu sebaya habah aq ok..ohh rindu AYAH! =(

okeh2 teruskan prjlanan....

lpas kelas costing xjd..meneruskan prjalanan ke Psat Islam..wahh calon isteri...gitu..

motif nak dgr ceramah CARA MENANGANI MAKHLUK HALUS....

best gak la..mcm biase sapa nak dok kolej hambek kau rebut stiker...da mcm wrestling da aq tgk...yyang kami2 ni bajet nak menyelit..hape kau hengat bdn masing2 mcm benang baju..?

haa mmg x la nak dpt stiker....then saya n the geng bwat perjanjian lah kat bdak2 junior tu kan..

"sape nak cari sliper korunk yang hilang...bagi dulu kteruk pegang stiker..msti konfem sliper korunk jmpe..KONFEM!"

FEEDBACK : xde sape layn kterunk..ahaha!;p mane x nyer junior2 sebok tarik kolar baju melayu abg2 senior sbb nak stiker...wah2 korunk rncak ye tarik menarik..igt la ` korunk tu kat P.I kot..

ok cobaan kedua pulak...ni taktik kterunk nak dpt kan stiker nieh..semata-mata....

"mari2!..mari dekat mari dekat...SLIKER2! gabungan antara selipar n stiker.."ahaha wat the fish kau orang!..badk2 tuh pndang sinis kat kami..ahah sori dek mungkin kami x dpt nasi lemak free sebab kau orang dah ambekkan untuk roomates sayang kan..!!!;pp
las2 selipar ntah kemane, stker tah kemana...nasi lemak lagi lah..tggal air oren jer..xnak klu laici bole lah...da tuh xkan nak tido ka sini..?balik lah kterunk ke bilik maseng2..bosan aq! =__=

ok malam ni mmg kterunk gelak gila..maklumlah jumaat xdek kelas..ahah;pp
okie penat mahu taip besok2 saya taip lagi okeng....=))

besok JUMAAT nak pg survey rumah ank2 yatim tu...harap sume bjln dgn lancar okie..AMIN..=))

*gambar2 will be update later la ye..kabel problem lah..;)


Saturday, July 24, 2010

siswi perbanyakkan aktiviti..=)





OH..ni2 kumpulan deria keenam dtg...uuu..
ahah sempena pc fair kat Uitm perak..so mereka datg...hensem adi ni tgk dkat2..hahaha act gmbar die bnyak tp ni je yg brjaya lepas masok lappy saya..
(jap2 vokalis die mmg namenye adi kan? ;p)

















ni aktiviti ke-2 pula...
lokasi Dewan sri iskandar(dsi)
mlm ni ade ceramah ldk yg sagt kelam..
pelik sambutan menggalakkan..haha..tp prhatian ye gmbr ni ambil sbelum ceramah bermula..lps tuh
100% fokus nie...behtul x tipu!..(mata juling)
haha...












lepas je hbis cramah...kterunk dpt lah roti jem strawberi && anngur..dan juga air laici..fuuhh
kau ada?haha sumpah blagak ;pp
bangga gile nieh dpt air laici..

Tajuk berkenaan dgn cerita



saya stress!..sebab xdpt balik nie..aahah mcm la ko g beperang dek...ok kali ni saya xdpt balik sbb slalunye dlm sbuln tu sekali say balik..wahhh pecah rekod siott..dlm sebulan nie xbalik..wahh
bring it on bebeh..hahah..
sapa la kan yang xnak balik rindu gile kampung halaman..cewah..kampung sgt..
xpe2 mgkin puasa saya balik kot...ke tak hingga saya berjaya mmbawa balik segulung diploma?

GEDEBUSH! dek ko merepek ap nie..pang kang bau tau...gedik la..nnti saya balik lah kan..ahaha..
;ppp

sbbkan saya xbalik kan so ade la bberapa aktiviti yg dilakukan kat Uitm Sri Iskandar yang bersih lagi indah ni kan..harharhar (wah lama xgelak cmtu)...sory la kawn2 kajang...penat kot kauorang nak bentangkan karpet merah, bunga api, helikopter untk aq..semate2 tau nak jemput kpulangan aq..las2 i x balik la pulak nya...nak nwt cmne..=p

* jgn lupe bayar hutang karpet kat bangla jual karpet tuh..kang ngamuk mintak kawen aq xtau..aq bagi Eliza je kat die nak?? hahaha!!;p

Friday, July 16, 2010

1,2,3...



1. FAMILY..

2. HOME...

3. FRIENDS(sg congkak with love)

*tapi yang no 3 knapa korunk mcm da nak dekat sombong dgn aq..ke perasaan aq je..='(





Thursday, July 1, 2010

perubahan itu hidup!


terimala perubahan
walaupun kita x mintak
ingatlah orang xslalunya layan dengan kehendak kita..
kadang kite xsedar kita dah kecil kan hati orang lain..
nak xnak kena buat muka suka yg teramat sangat....
mungkin ade kebaikan..

*tapi saya susah nak trima jugak! mcm mane??...
cubalah ngek!

ok ingat kata2 ni...suatu perubahan bawa kemajuan
bawa kepada suasana yang baru..
wahh gitu...kalah ahli falsafah!...

happy with my life?? hermm...(dush! kene duku...)
bersyukur lah dek oi!

Saturday, June 26, 2010

weh SEM 3 da nak masok!

another 7 days...
tik-tok, tik-tok....
klip-klap, klip-klap..
ping-pang, ping-pong~~
ding-dang. ding-dong...
ok dalam hati exited nieh nak balik kampuuusss..!
wahh gituuu....

mulai saat ini saya taknak dah main-main lagi!
saya nak baca buku sampai botak! (ha?)
saya taknak keluar pergi parade lagey!(gitu kau.. pdahal klu di ajk jgn x tolak dekk!)
saya taknak sebok2 cari baju dinner lagey!..
saya taknak dah tido awal..bgun lambat!
saya taknak da tido tengahari lagi!
HALAH YANG TAKNAK TULAH YANG KAU NAK! kaannn suhailah...liat behtol! ;pp


alah....da nak masok yuyu balik..bye2 rumah,bye2 pama,bye2 nenek, bye2 katil.bye2 dapur,bye2 pintu rumah.....bye kawan.

SELAMAT MEMASUKI SEMESTER KE 3 KPD SEMUA SAHABAT...

* rakan U terutama AC3E saya rindu kauorang semua jumpe nnti ya!

Friday, June 18, 2010

Bila perut bersuara

sekarang tepat pukol 12.21 malam..saya sedang menaip..
sebab saya LAPAR! tak tahu tibe-tiba perut layan lagu poprock plus balada.
nak turun takot..sudah gelap di bawah...pengajaran jangan cerita pasal makanan bila tgh malam
hahahahaha;ppp
Bila perut bersuara kau milikku..~~waahhhh gitu...

okeh saje nk memenuhkan blogoblog nieh..daaa....

*tegok air masak jelah! glup-glup~~

Tuesday, June 15, 2010

Gosip Jom!

MengaDap laptop..
Laptop mengadap aku...
aku nyanyi lagu..
lagu nyanyikan untok aku..
Kemas rumah
rumah bangga aku kemas die..ecece..
Tebas rumput
Rumput tgk aku tebas die..(tebas sgt pdhal da mcm hutan Khatulistiwa!)

ok salah aku jugak parents da soh kje xnak..haih mintak pulak macam2 mak mmg bgi kuali lah!
apa yang saya buat...harini bgun pagi teman nenek kat bawah kononla nak borak2,..xtau nak borak ap..so tido balik kat sofa..hahah!
nak ajak nenek bergosip huih! mmg kena bukak muqadam balik lah..
OK teman nenek makan...then nak borak ap?? saya tgk nenek mata da berat ok nenek tido lah sian tengok..aq? nak bwat ap...
HA! hambek kau.. tido lageeyy....bgun pukol bape SITI SUHAILAH BT MOHD MOKHTAR?
jgn cerita..halahhh dok rumah makan tido je lah aq..tp ade jugak bwat perkara yg mendatangkan faedah...ap die?? JANGAN CERITA..full stop! bye2=)))


*JAP2! rumah saya BLACKOUT tahu!..tp apa tindakan yg aq buat..konon semangat nak btolkan kat kotak letrik tu (aq xtau ap nme die)..pastu kakak ckp "dek xpyh lah mmg satu taman xde letrik ko xyah nk jd juruletrik bagai.." SAME JER DEK! @#$%@&!



Saturday, June 12, 2010

Itu Saya Tahu...





Saya tak sempurna
itu saya tahu
saya pakai tudung kejap labuh kejap pendek
kadang2 mcm badot
dulu baju sekolah saya seminggu sekali baru basoh
Poket macam belacan
jangan cerita...
Baju kena dakwat pen saya tutup dengan liquid

Saya tak sempurna...
itu saya tahu..
muka belak-belak
gigi tampal dengan coka coki..
Makan kuew tiaw minyak-minyak
tudung selalu kena sambal

Saya tak sempurna...
itu saya tahu..
saya cakap kuat-kuat
Nyanyi lagu kuat-kuat
gedix jangan cerita
Blaja main-main
pergi tusyen pon pinjam basikal orang warna PINK
nangis....jangan cerita..
Gaduh-gaduh manja
ngumpat-ngumpat puaka
Tercakap orang KUNO

Saya tak sempurna...
itu saya tahu..
Rumah saya jauh..
kene rentas hutan,gunung-ganang, lalang, bnyak minyak kene pakai..
saya xmintak semua ni terjadi..
maaflah kalau saya menyusahkan..

Itu saya tahu..
Kan saya xsempurna
Tapi satu saya tahu..saya adalah diri saya..
mereka yang tahu kesah ni mereka yang pernah hadir dalam hidup saya..=))

TERIMA KASIH xoxo

Friday, June 11, 2010

Thanks to Allah...

*Jap2 ni muka suci tgh 2gu result yg xmuncul..haha ok back to our tajuk:

Alhamdullillah....
syukur sgt da dpt tau result sem2..
ok..lua drpd jgkaan...dekan mmg sukar dicapailah..but at least improving alot..=))
mcm biasa ap yg kter target xdpt & ap yg x target tu lah yg dpt..
xpe2 suhailah rezeki Allah nk bagi trima dgn redha okie!;)
igt satu jer DEKAN adalh satu bonus usaha lebih dpt lebih kan2?
klu xcapai xmkne kite xpndi..kan2? ngee~~

Saturday, June 5, 2010

Always...



HAPPY BIRTHDAY MAMA!
yg ke 50 thn ok!=))
sayang mama dunia akhirat! <3
*mak saya yg tudung cekelat tu ye..same acuan kan2??harharhar;pp

jangan berhenti!




Harharhar mengupload gambar kami lagi..
lokasi di borak kedai kopi..depan giant ok..
tujuan nak menginterview seorg artis..yang ado...
mengeteh & mengeteh lagi..konon la korunk nak makn burger otai...huh !habes duit aq mnom air
epal tu kau tau x!..harharhar

okie 3 gmbar kat atas menunjukkan saya happy brgmbar dgn mereka
3 gmbar bwah saya da penat asyik bergambar hahah "alahai sue ko selagi kemera tu xhabes koddakknya selagi tu posing maot"..aq xtau ayt azimat dr sape tapi aq igt weh!


chop2! korunk nmpak x bju aq pakai tu,...hehe tu bju klas aq hehe gedik nk kecoh..bju form 3 okie! fullstop!=)


Monday, May 31, 2010

Kucing hutan ker Bandar ker Subbandar??











alolo sho shweett,kucing ni dok kat hutan tapi bulu mcm kucing yg diraja!haha kucing taukey resort tu..gile sumell...ade 4 ekor semuanye...so kterunk pon maen2 la ngan kuceng tu tp ank pompuan tokey tu cam dgki jer bile kterunk maen2 ngan kuceng die, ..dek kami x curi pon dek!..ko hengat kterunk xbole beli ker..huh! bape renngggeett! harharhar!! Eli tatap lah kau puas-puas!

* abang && kakak saya gelar kan diri mereka "KAMI ANIMAL LOVER"..ohh pleaseeee lah korunk..korunk sayang aq lg bagus! hahaha;pp
loving sangat.... -__-