Friday, December 31, 2010

Dah mula dah~



bile tengok blog2 kawan2 lama semua dah mula mention pasal kawan lama, kisah lama,trajedi buah epal...errmmm memang dah nak masuk musim la tuh..haha

yep2...gileee tak rindu kauorang semua..huishh naseb x nanar je..errmm betul..makin umur meningkat,macam-macam la kita ingat balik..haha ungkit kak, jangan tak ungkit..haha

umur dah 20 kan so kena matang la..aicece..matang tu manalah boleh buat2..penat tahu?.biar jelah die datang sendiri..cepat,cepat lah..kalau dah lambat ikutkan ajelahh..
tapi kalau umor dah cecah 30 tapi merengek-rengek nak masok "toys r us"...kasi kokak je kepala dia..uppss. tak mau2 suhailah guna ayat ganas2...;p

gelak sorang2 bila merancang nak buat reunion kemain gahnye..uhuuu tapi xde sorang bagi respon..haha memang susah la nak kumpulkan ramai2 sebab semua study lain 2 tempat..
alah kalau ada jodoh jumpa la..lek luu!..uih remmpleeu~haha

ex-student SMKSI 4 dedikasi & 5 dinamik saya rindu kamu semua..(ye ke semua?..kah2)
nak list kan nama semua mmg penat...tapi kauorang tahu la sapa budak2 nye kan..kui2..
kebenarannya saya tak lah rapat dengan semua budak2 kelas..tapi senyum2 selalu adalah..
thank you pada kawang2 saya yang ade mention name saya kat blog mereka..wahhh terasa diriku begitu berharga~....aauww! ;ppp

ohh ok kata-kata terakhir~ selamat tinggal dunia pon..eh2 tak2..
selamat tinggal Kajang~
Kita jumpa lagi~ snob2 saya nak mulakan hidup baru di sana(perak) ecece...
Mungkin kita tidak akan ketemu dalam beberapa bulan...snob2
awak mesti merindui saya..snob2.
saya terpaksa pergi......waahh da macam drama da!..ok stop, itu over suhailah haha;p

ohhh bubyeee..
;D.









Wednesday, December 29, 2010

tahun baru kawan lama

Hai uolls..saya pasti anda sedang sibuk untuk memikirkan tentang azam baru bagi tahun 2011 ni bukan? Errmm tahniah pada mereka yang azam mereka untuk tahun 2010 telah pun tercapai..bagi yang tak..cuba lagi tahun hadapan yea..sikijap saja lagi mau tahun depan..ate cobe la yep!..
Ahaha yep-yep insan yang cemerlang dtgnya pada akal yep2!..ahaha ai suke bila johan raja lawak tu buat cmtu..gelak je manjang smpai gusi bernanah..oi gusi benanah eheee sumpah scaryy...ahaha x lah macam kakak kat malee tuuh..dia telah mmbuatkan kami rakan seperjuangan perang mulut atas statement yang AKAK tu bagi..

ok sebenarnye abang japang order air laici, abang2 benefit yang lain order skyjuice..waahh perlu ke skyjuice..kemudian akak malee tu bawak la air skyjuice dgn penuh konfiden mmberitahu kami.."nah dek air laici xde laici"(tapi muke serius)..so kami yang lembab malam tu pndg muke masing2 dan berkata..

ayat 1: haa??
ayat 2: laa air laici xde laici la tapi air laici
ayat 3 : x lah air laici dah habes la tu
ayat 4 : ee mane boleh air laici xde buah nye..cancel je lah..

er'errmm mcm2 ayat kluar agak kecoh la jgk..tapi akak tu berlalu dgn selamba jek..kemudian dtg balik bawak air laici yang sempurna sifat bau dan rasanya..then kami termangu..tercagu tercekam dan segala ter..eh! tadi kate air laici xde..dan skali lagi kakak malee tu berlalu dengan muke selamba....

OOHHHHH taaakkkkkk...kami dah faham..sebentar tadi kakak malee tuh cube berjenaka dgn kami..ok die cube buat lawak!..ngahngah! akak kami rase sangat tak lawak mase tuh sebab akak dah buat kami perang tolak-tolak krusi campak ais merata..ok tipu..hehe..so bile akak tu dah pergi baru la ktrunk gelak..ok kakak tu cube nak jadi ramah..ok la tu!..nnti kterunk gtau org kampung soh dtg malee sbb pelayan die rammmmmahh sgt..ok la tu!

ahaah kenangan bersama rakan2 sebelum balik ke kampus..sebelom tertutupnya tirai 2010..
aduuhh 2010 banyak sangat kenangan yang pahit manis..rasa sayang nak tinggalkan kau lah wahai 2010..semoga 2011 membawa membawa perkara yang baik untuk saya dan anda semua..
2010 banyak membuka mata saya belajar perkara-perkara yang baru..dan 2011 pula memerlukan saya membuka mata lebih besar untuk memahami perkara terbaru..InsyaAllah~
ok bye..
CHOP! kokakola~
miraaaaaaa we miss u a lot!!! xde jodoh nak jumpa..lain tahun yea,,kau boleh tidor rumah aku..x pon rumah cik yam ade~
oouuhh menetes air mata saye~
mira yang tengah gmbr tu ye yang pelahap bagaikan saya..
eliza yang rambut pembaris tu lah.eh2 igt cumel la tu mata sepet2
ooh sayang 2 orang batak ni..errmm ikhlas~ahah;pp
;D.


Monday, December 27, 2010

Tahun baru semangat baru!




new year & new sem kawang-kawang!
selamat menempuh tahun baru dunia baru serta azam baru!
yang berazam dari tahun tahun lepas tuh boleh lah bwak ke thun baru ye..
tunaikan lah ap yang x tertunai..yee
semoga tahun baru ni menjadi lebih baik dr tahun yang sebelum ni..okenggg
love yuuuu <3<3<3
;D.

Thursday, December 23, 2010

pintu exit warna hijau

kalau anda tgk wayang mesti ade tulisan exit tu kan?..hehe warne hijau kan..hehe saje motif aku nih..bukan ap pon..haha tp xdpt tgk tron 3d..sob2..tu cite dr zaman bapak ai lagi..haha;pp


kann kita kalau klua mesti bertiga je..haha enjoy tgk cerita hantu kak limah!..tercampak popcorn sebab lawak sgt..haha ok tu over..



oh2 ni gmbar saya kluar dgn best buddy saya..hehe mase ni ade konflik dgn band boy benefit..hahaha!..elijah aku amek gmbr ni senyap2 xpyh nak saman lah!..haha lebiu..
gado2 nak kate manje x jugak nak kate gado2 ganas pon x jugak..ahaha propaganda lebih!
naseb mase amek gmbar ni xde org halau..hahah!
;D.

Ngangkung with love~

wahh sadis btol tajuk post ai kan..hahah
yang penting dpt jumpe abang jakun beli air coke pakai straw sambung2..bang nak buat KLCC ke?..hahah;p


selongkar2 kot2 jumpe harta karunn untonglah boleh tgk ngankung 3D! haha mslhnye ade ke?

hiiissh gmbr gegar lah..."kak jgn senyum besar2 tu ade sumting kat gg..haha ok gurau2"

hasil terbaik haha baik ke?..okeeng lahhh..same x muka? benci org slalu ckp saya kakak..huh!


heheh tgk midnite movie kannn tgh2 mlm tgk cite hantu mmg cari pasal...errm ap2 pon enjoy kluar bertiga jep..kah3! <3
;D.

jom main masak-masak..



terkejutkann..??bahaha ni bukan baja nak buat tanaman ke ap ke eh..haha ni usaha dlm mempertingkatkan mutu kualiti masakan..haha ok kacang ni terover cook sbb leka sgt tgk sinetron..hahah sori2 x buat lagi..selalu x mcm ni ok je betol x tipuuuuuu laaaaaa....


hambek kau! hitam kann?..wakaka sory la cite sinetron tuh layan habeess hahah ok ai x buat lagi..kesian kacang ni naseb die kat tong sampah..

uuuu saya gilak sukak ini masakan! hah nmpak mcm ap je kan..eh kau jgn nak mcm2 sedap lah! setelah behempas pulas goreng kacang. (kcang hitam aku da buang);p
lepas tu saya masak sayur pulak..hahaha..ok gmbar sayor xbole nak masok kan sebab LAWA sangat..haha

post ni saje2 ja tau..bukan nak tunjuk yg ai tau masak ke baru blaja masak ke..tp wanita haruslah pandai masak walaupun kau tau mask telor jep..heheh lama2 pandai lah..campak sane sini jadi jugak...tapi jangan lah kau cmpak habes semua sampai batu lesung,pisau lipat pong ade dlm kuali..tu nak membonoh namenye..hahah ok enjoy...=)
;D.




Friday, December 10, 2010

tiada guna


apa guna ade bb tapi x boleh gune..
apa gune ade laptop klu xboleh guna..
hehe chop!
ai pnye bb x byr lgi..tu lembab nak update blog..
kaannn..bosan....
haha tu lah slalu ckp dgn org "henfon xde kredit cmpak je lombong!"
kan dah da betepek kat muka sndiri..
elehh nnti ai byr lah! mals je nak g celcom center tuh..haha
errrmmm nasebb lah tgk je la modem tu..nak digoreng xboleh.
eh2 kau..
ok bye.

p/s: bb broadband tau..ai xmmpu pki berry hitam..haha;ppp
;D.

Sunday, December 5, 2010

maintain!




Susah la...
orang da tegur...
hadooii tengok sama je....
hissshh xbole jadi ni..
harus berjuang!..cargas tuntas!
ok done here..
;D.

this is my new icon, selepas je abes post saya akan letak face ni..later u will figure it out..> ;D.

Friday, December 3, 2010

ai dah lama nak post tp ai malas jep..


Tajuk kita pada hari ini ya anak2..haha xde makne nye..saya sukak pakiaq jubah..ni gambar sempena hari raya haji harituh..kann orang lain da balik haji dah dpt haji mabrur kau baru nak letak..mmg lembab IT..
sebab ape ai suke pakiaq jubah sebab boleh nampak tinggi mcm gergasi.boleh nampak ala-ala minah arab..tinggal ai x pki purdah je..wahh jgn nak minah arab lah suhailah! ye saya sedar saya darah kacukan bugis cmpur kemboja campur arab timur siket..jgn lah dengki..ei yu! oh x2! klu dah sumbat tempe hari2 kacukan abah kau! ye lah org melayu sudah! puas hati?!

ok2 taip balik.kan orang tgh batak nak pki jubah..jubah ni je lah ulang2 dah jubah dpt free pki je la!ahah xkesah janji ai suke nyah...

lepas tu kan..saya saje je edit gambar ni bia kasi tutop2 siket kan background studio tuh..perrghh studio tau jangan main2..YELAH TU!..da suroh jurufoto xdak sijil pi amek gambaq lagu ni la hasilnya...habes semua bakul2, rak kasut, motor capok semua nak pi masok gambaq! ah sudah loghat utara dah mai dah..ai mmg suke cmpoq2 ni..kata SATU MALAYSIA..

ngah3! itu sebahagian je tu sebb motor abe ambo lah..ah sudoh klate pulok beghak nieh..ahaha xmo2..jgn suhailah moto tuh sgt berjasa pada kau..xde moto tu kau xxdpt pg koko mse kecik2 dulu,xdek moto tu xde kau nak pegi rumah kwan kau nak melepak ambek2 gmbar..wah sanggup...sebab moto tu lah kau dpt beli sarapan untuk menampung adik beradik kau..adik bradik?..ahh xde maknenye kne buli beli sarapan adolah! sebab aku adik aku tau lah...kahkahkah
errmm mesti abang ai bangga kalau baca sebab puji motor berkuasa tenuk 150 cc die kahkahkah!

hehe ok end of the story kamek sukak bila pakai jubah,mama belikanlah anakmu ini jubah lagi(sejuk perut ibunda ku)perghh ampu jgn x ampu...
tapi saya pakai untuk hari2 tertentu je lah..tak kan jogging pon jubah..parah2 anak mokhtar nie..=))